La Fundació Casa Asil ja disposa del primer rickshaw a Catalunya

La bicicleta adaptada per a persones amb mobilitat reduïda s’ha aconseguit gràcies a una campanya de micromecenatge

La Fundació Casa Asil disposa des de finals de març del primer rickshaw a Catalunya. Es tracta d'una bicicleta adaptada perquè la gent gran de la residència pugui sortir amb voluntaris a passejar pel barri. La idea sorgeix arran del projecte pilot En bici sense edat, realitzat l'any passat i que té per objectiu establir una connexió intergeneracional entre el ciclista i el passatger, beneficiosa per a tots. La bicicleta, valorada en uns 6.000 euros, s'ha aconseguit gràcies a les donacions d'una campanya de micromecenatge.

Gent gran i jove s'uneixen en el projecte En bici sense edat, una iniciativa que, entre altres aspectes, contribueix a l'envelliment actiu. Els voluntaris són alumnes de l'Escola Sagrada Família, vinculada a l'entitat, i veïns del barri. La responsable de Comunicació de la Fundació Casa Asil de Sant Andreu de Palomar, Teresa Marfull, assegura que l'objectiu és treure rendiment a la nova bicicleta i que, més endavant, també es pugui utilitzar per a altres col·lectius del barri i no tan sols per a persones de la residència.

Arran de la arribada del rickshaw, una trentena de persones de la residència participaran en un estudi sobre l'impacte del programa En bici sense edat, elaborat per la doctora Karla Salas Gama i el doctor Ignasi Bolíbar Ribas, del Servei d'Epidemiologia i Salut Pública de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. El projecte compta amb la col·laboració d'En bici sense edat, la Fundació Casa Asil de Sant Andreu de Palomar i Biciclot.

Des del mes d'abril i fins al juny, 14 persones participen en una primera part de l'estudi amb sortides regulars amb voluntaris. Del setembre al novembre serà el torn d'un altre grup de 14 participants. L'objectiu serà definir els beneficis que tenen les persones que van en bicicleta i l'impacte que suposa per a la seva salut i el seu estat d'ànim.