La fiscalia acusa nou alts càrrecs de constructores per un presumpte frau al port

La Fiscalia de Barcelona demana penes de fins a set anys de presó per a nou directius de constructores acusats d'haver estafat el Port de Barcelona inflant les factures per a la construcció de la prolongació del dic Est l'any 2001. La xifra de l'estafa ascendeix a 29 milions d'euros, aconseguits amb falses compres de material de qualitat superior al que finalment es va utilitzar.

La Fiscalia Anticorrupció acusa dels delictes d'estafa i falsedat documental directius de les empreses FCC Construcción, Construcciones Rubau, Copisa i Ferrovial-Agromán. L'any 2001 l'Autoritat Portuària de Barcelona va adjudicar a la unió temporal d'empreses (UTE) formada per aquestes companyies l'obra de prolongació del dic Est per un import de 165 milions d'euros.

Segons l'escrit del ministeri públic, els directius de la UTE van posar-se presumptament d'acord per inflar la facturació de les obres simulant la compra de tones de pedres que mai no van existir i augmentant en nou milions d'euros el cost del projecte. Paral·lelament també es va ordenar construir dues instal·lacions auxiliars amb runa però es van cobrar com si estiguessin fetes amb pedra de pedrera a un preu molt superior. Això va suposar un desviament de 17 milions d'euros més en el cost total de l'obra. El ministeri públic demana que els processats siguin condemnats per indemnitzar solidàriament el Port de Barcelona amb els gairebé 29 milions d'euros desviats. El judici està pendent de data.