La Feria de Abril arriba al Fòrum amb noves propostes culturals i més presència política

La tradicional encesa del pòrtic d’entrada al recinte ha donat el tret de sortida a 10 dies de música, balls i gastronomia

Cada any hi han assistit prop d'un milió de persones i enguany la Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC), que repeteix com a organitzadora, no preveu quedar-se enrere. La Feria de Abril 2017 s'estrena amb novetats de tot tipus. En destaca la Casa de la Cultura, una gran carpa destinada a acollir actuacions musicals, classes de ball, exposicions i presentacions. També una desfilada de moda flamenca. A més, aquest any augmenta la presència de partits polítics a l'espai, que tenen caseta pròpia. La fira s'allargarà fins al 7 de maig.

La cita se celebra al Parc del Fòrum per tretzena vegada després d'un contracte de cessió de l'espai que l'empresa Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) ha adjudicat a la FECAC, que assegura que la Feria de Abril s'hi celebrarà, com a mínim, fins al 2019.

Entre les novetats destacades d'enguany, hi figuren la Casa de la Cultura i una desfilada de moda flamenca, però també un nou sistema de reutilització d'envasos. És una aposta ferma per la cura del medi ambient, per primera vegada s'utilitzaran exclusivament gots i plats reutilitzables que el públic adquirirà en concepte de lloguer i que, si ho desitja, podrà bescanviar als punts habilitats.

Al llarg de 10 dies, hi ha programades actuacions musicals de diversos estils (sevillanes, rumbes, flamenc, etc.) i tallers de danses tradicionals, entre altres propostes. També cal destacar el concurs de casetes i el concurs gastronòmic, dotats amb premis importants. Tot, per aproximar la cultura andalusa a la ciutat. A més, en aquesta edició hi col·labora Radiolé. Les dues gales a la caseta institucional de la FECAC, diumenge, 30 d'abril, i dijous, 4 de maig, es retransmetran per aquesta emissora.

Més presència política

Però les novetats van més enllà de la programació i del funcionament de l'esdeveniment. Enguany ha augmentat la presència de partits i organitzacions polítiques amb caseta pròpia. És el cas del PDECat, ERC, Ciutadans, el PSC, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC)- Súmate i Societat Civil Catalana. L'any passat només hi van ser Cs i Societat Civil, tot i que l'ANC ja ho va sospesar.

En una entrevista a 'La tarda de Barcelona', de betevé 91.0 fm, un dels responsables de la caseta de l'ANC a la Feria de Abril ha assegurat que el fet de ser-hi "ens enriqueix" perquè "som una entitat transversal, feia anys que estàvem pressionant per poder ser-hi i aquest any ho hem aconseguit".

Escolteu la connexió de 'La tarda de Barcelona', de betevé 91.0 fm, aquí: