La FAVB confia que el judici del Palau acabi amb Millet a la presó

L’entitat, que es persona com a acusació popular, espera que els fets “confessats i contrastats” es tradueixin en condemnes fermes de privació de llibertat

La Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona afronta el judici del cas Palau amb l'esperança que acabi significant condemnes de presó per als acusats principals, Fèlix Millet i Jordi Montull. "Els volem veure entrar a la presó", ha dit l'advocat del cas, en la jornada prèvia a l'inici del judici. La FAVB qualifica el cas de "saqueig del patrimoni públic" i d'exemple de "corrupció política" i lamenta que no hagi comportat cap canvi important en l'estructura orgànica del Palau de la Música.

LA FAVB atribueix al cas de l'espoli del Palau de la Música una doble dimensió de "saqueig del patrimoni públic" i alhora "corrupció política". En la jornada prèvia al judici, la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona ha qualificat de "groller" i "obscè" el desviament de fons reconegut per Fèlix Millet i Jordi Montull i ha demanat una sentència "que posi negre sobre blanc" en el que, diuen, "la societat ja sap què ha passat".

La FAVB confia que, un cop hi hagi una sentència en ferm sobre el cas, "els que estiguin vius, els veurem entrar a la presó". L'advocat de l'acusació popular, Àlex Solà, assegura que tot i que la defensa pugui argumentar edat avançada o malaltia per aconseguir un tercer grau "la qualificació s'ha de fer des de dins de la presó i, per tant, l'entrada es produirà". L'entitat també ha lamentat que, anys després de l'inici del cas, "les coses segueixen igual" al Palau de la Música, amb una estructura orgànica que, segons l'acusació popular, "ha afavorit aquestes coses".

La FAVB ha posat en marxa un blog d'informació ciutadana, des d'on anirà informant dels diversos aspectes relacionats amb el judici.