La família d’Abel Martínez reclama un milió d’euros a Ensenyament

La família d'Abel Martínez, el professor que va morir fa gairebé un any a mans d'un alumne de l'Institut Joan Fuster, reclama al Departament d'Ensenyament un milió d'euros en concepte de responsabilitat patrimonial. Consideren que el Consorci d'Educació, integrat per la Generalitat i l'Ajuntament, era responsable de l'alumne. També argumenten que van fallar les mesures de seguretat, ja que el noi va poder entrar al centre armat amb una katana i un matxet.

Segons l'advocat de la família, reclamen 450.000 euros per a cada un dels progenitors de la víctima, pels danys morals i perquè depenien econòmicament del fill. També demanen 100.000 euros per al germà, en concepte de danys morals.

El dia 20 d'abril farà un any de l'assassinat d'Abel Martínez. Aquell dia, l'agressor, de 13 anys, va entrar armat al centre i després d'intentar agredir diverses persones va acabar clavant una ganivetada al pit de la víctima, quan intentava protegir altres persones. Es dóna la circumstància que Abel Martínez, veí de Lleida, feia pocs dies que havia arribat a l'institut barceloní, on estava fent una substitució.

Coincidint amb el primer aniversari de la seva mort, la Junta de Personal Docent No Universitari de Lleida proposa que els centres educatius dediquin el treball transversal a la violència i les actituds contràries a la convivència. També fan una crida als centres educatius perquè pengin un crespó negre a la façana com a homenatge al professor.