La CUP considera una “oportunitat perduda” els primers dos anys d’Ada Colau

Eulàlia Reguant, que serà regidora del grup municipal aquest mes, ha participat per primera vegada en un acte del grup municipal

Passat l'equador de la legislatura, la presidenta del Grup Municipal de la CUP Capgirem Barcelona, María José Lecha, ha assegurat que els dos primers anys d'Ada Colau s'han convertit en el "mandat de les oportunitats perdudes i de les il·lusions frustrades". En la conferència de balanç també ha participat la diputada al Parlament Eulàlia Reguant, que passarà a ser regidora a l'Ajuntament aquest mes. Ha recordat que l'objectiu de la CUP en el que queda de legislatura "no és guanyar les eleccions, sinó transformar la ciutat".

Amb la mirada al retrovisor d'aquests últims dos anys, Lecha ha dit que la CUP ha estat "generosa amb el govern, fins i tot quan ha incomplert", però ha advertit que "si opten pel continuïsme, pel titular fàcil i pel pacte amb el PSC com fins ara", els trobaran "de cara" i no al costat. De la seva banda, la regidora Maria Rovira ha fet una repassada a les iniciatives que ha dut la CUP a les comissions i al Ple que no han prosperat perquè l'executiu "ha governat d'esquenes a les demandes del poble".

També hi ha hagut autocrítica. L'exregidor Josep Garganté ha acceptat que "la institució ens ha passat factura" i que en aquests dos anys la CUP ha hagut de "renunciar a plantejaments polítics històrics". Per això, la futura regidora cupaire Eulàlia Reguant (que substituirà Garganté) ha demanat continuar exercint la democràcia "des d'abaix" i ha advertit que l'objectiu en el que queda de mandat és "transformar la ciutat sencera", no guanyar les eleccions.

Demanen que Barcelona estigui al centre de l'1-O

La membre del secretariat municipal del partit, Roser Vime, ha demanat que Barcelona "defensi el referèndum fins a les últimes conseqüències", fins i tot davant d'un "xoc institucional". Davant la poca concreció en el paper que exercirà el govern municipal l'1 d'octubre, Vime ha reclamat que la ciutat "estigui al centre del procés constituent".