La crisi fa pujar un 11% els enterraments de beneficència

Les dificultats econòmiques afecten a tots els sectors i també al de serveis funeraris. Un enterrament bàsic pot costar uns tres mil euros, una xifra que no està a l'abast de totes les butxaques. Serveis Funeraris ha detectat que la crisi ha fet incrementar en un 11% els enterraments de beneficència.

Els sector funerari no acusa la crisi però si que s'adapta a les noves situacions econòmiques dels clients. Serveis Funeraris de Barcelona i Grup Mémora, líders del sector a la Península Ibèrica, van realitzar més de 46.ooo enterraments i 16.000 incineracions a Espanya i Portugal durant el 2012, superant els 165 milions d'euros d'ingresos.

Com a mitjana, un enterrament comú pot arribar als més de tres mil euros. El 62% dels clients de Serveis Funeraris de Barcelona i Grup Mémora tenen una assegurança de vida i l'enterrament els surt més econòmic. Però per a qui no en té hi ha l'opció de pagar l'enterrament en terminis de 12 mesos sense interessos amb un interés baix en 24 o 36 mesos. És l'alternativa que cada cop tria més gent. Però per qui realment no té recursos econòmics de cap mena Serveis Funeraris de Barceloa-Grup Mémora gestiona enterraments de beneficència, que poden ser gratuïts o arribar als 75 euros. Aquest tipus d'enterraments han augmentat un 11% aquest últim any. Pel que fa a les incineracions en l'últim any el 56% dels clients prefereixen aquesta alternativa a l'inhumació i s'han popularitzat, també, les cerimònies de comiat laiques, que incrementen en un 18% respecte l'any anterior.

Els Serveis Funeraris de Barcelona i el Grup Mémora han rebut avui mateix el certificat  de responsabilitat social coorporativa, una norma europea que valora l'ètica i la responsabilitat social. Són els primers de la península Ibèrica a rebre-la.