La consulta dels veïns sobre l’alberg de la Vila Olímpica començarà “la setmana que ve”

Durarà tres setmanes, serà presencial i hi podran votar tots els majors d’edat que acreditin estar empadronats al barri

El president de l'AV Vila Olímpica, Jordi Giró, ha avançat, en una entrevista al programa 'bàsics', els detalls de la consulta que organitzaran per demanar al veïnat l'opinió sobre el "macroalberg" que té previst instal·lar-se al barri. El govern municipal ja va avançar que no pot aturar el projecte perquè té llicència vigent, però Giró confia que la votació "acabarà donant l'empenta a l'Ajuntament" per fer-ho.

Giró ha explicat que, "amb tota seguretat", la consulta començarà "durant la setmana que ve", tot i que encara no se'n coneix la data concreta. Al llarg de tres setmanes, els veïns majors de 18 anys i empadronats a la Vila Olímpica podran dipositar el vot presencialment al casal de barri, i també "probablement" mitjançant un vot anticipat. Per organitzar la consulta, l'associació de veïns disposa, segons Giró, de l'experiència de la que es va fer el 2014 per votar sobre la reforma de l'avinguda d'Icària.

En aquella ocasió hi van votar unes 1.200 persones, ha explicat Giró, que ara no ha volgut concretar quina seria la xifra desitjable de participació: "Si podem aconseguir-ne un 70 per cent, millor que un 60", ha dit. En tot cas, els resultats seran "prou explícits de la voluntat del veïnat", ha afegit. El president de l'associació de veïns ha insistit que la solució ha de ser "política, i no jurídica", en referència a la negativa de l'Ajuntament d'aturar el projecte perquè té els permisos en ordre. Un estudi calculava en més de 15 milions d'euros el cost d'adquirir per part del consistori l'antic edifici d'oficines on s'instal·larà l'alberg, de més de 400 places. Per Giró, "hi ha alternatives, l'Ajuntament té altres eines" i "no cal gastar" aquests diners.