La comunitat musulmana de Barcelona condemna els atemptats

Els grups islàmics de Barcelona separen clarament la religió del terrorisme i lamenten les víctimes del que consideren fanatisme. Han organitzat una concentració aquest dissabte a les 19 h a la rambla del Raval per condemnar els fets públicament.

"Condemna rotunda a tot el que és acte terrorista, bàrbar, criminal", diu el secretari general de la Federació del Consell Islàmic de Catalunya, Mohammed Halhoul. "Rebuig total perquè això és intolerable, no pot ser, és considerat un crim contra la humanitat", afegeix el portaveu del Centre Islàmic Camí de la Pau, Mohammad Iqbal. Així de rotundes s'han mostrat les entitats musulmanes de Barcelona respecte als atemptats de París.

Totes les associacions islàmiques coincideixen que cal separar la religió del fanatisme. Des del Centre Islàmic Camí de la Pau recorden que totes les religions busquen la pau i no el mal. "Déu mana repartir l'amor als altres, no mana que facin mal, mana que facin el bé, que cal minimitzar el patiment, no augmentar-lo", explica Mohammad Iqbal. Assegura que cap persona que es consideri de l'islam no pot matar en nom d'Al·là.

La Federació del Consell Islàmic de Catalunya considera que els terroristes volen sembrar la por arreu i ha deixat clara la seva postura: "Nosaltres no cedirem mai en aquest sentit i sempre estarem treballant i fent la tasca que ens toca al costat de la gent afectada", ha dit Mohammed Halhoul. Ha dit que l'arma més efectiva contra el fanatisme és l'educació.

La Comunitat Islàmica de Barcelona ha organitzat una concentració aquest dissabte a les 19 h a la rambla del Raval. Hi estan convocades totes les entitats musulmanes de la ciutat així com tothom qui vulgui condemnar de forma pública el atemptats de París.