La comunitat educativa catalana se suma a la vaga general del sector del 9 de març

Reclamen al Govern espanyol que derogui la LOMCE i a l’executiu català que revoqui les mesures que aplica en base a aquesta llei

"Tombem la LOMCE, revertim les retallades". Aquest és el lema amb què la comunitat educativa de Catalunya crida a sumar-se a la vaga general educativa convocada a l'estat espanyol el dijous 9 de març. Les entitats que formen part del Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) han convocat també una manifestació a partir de les 12 del migdia.

L'objectiu de la vaga general d'educació és demanar la derogació de la LOMCE, reclamar que es reverteixin les retallades dels últims anys i exigir un increment dels pressupostos per a educació. "Després dels anys que portem treballant contra la LOMCE, reclamem que no hi hagi cap mena de pacte que la mantingui vigent, i reclamem al govern català que actuï en conseqüència", ha afirmat el portaveu del MUCE, Jaume Aguilar, que ha lamentat que a Catalunya s'estiguin aplicant mesures derivades d'aquesta llei.

Aguilar ha posat com a exemple l'assignatura de religió, que continua sent una assignatura curricular i avaluable a les escoles catalanes, o el pes que han perdut les assignatures artístiques"Creiem que ha d'haver-hi una desobediència clara de la LOMCE", ha apuntat, "hi ha comunitats que s'han negat a aplicar aquest tipus de currículums, però Catalunya no."

Per aquest motiu, i amb el que consideren una "vaga guanyadora, ja que la LOMCE està molt tocada", conviden a tot el sector a sumar-se a la vaga però també a sortir al carrer en alguna de les quatre manifestacions simultànies que han convocat a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. Començaran a les 12 del migdia i, en el cas de Barcelona, sortirà de la plaça de la Universitat fins a la delegació del Govern espanyol a Catalunya, al carrer de Mallorca.