La ciutat es blinda pel MWC amb una presència nombrosa dels cossos de seguretat

La presència policial és molt visible tant als entorns del Mobile World Congress com als transports públics que connecten amb l'esdeveniment. Les patrulles de seguretat ciutadana treballen de manera coordinada amb unitats operatives especials, com els ARRO, que custodien els accessos al recinte firal de la Gran Via.

Les patrulles policials uniformades són una constant entre els congressistes que caminen pels entorns de la Fira de la Gran Via. Per garantir la seguretat durant els quatre dies de Mobile, s'han desplegat 1.900 agents de policia, tant dels Mossos d'Esquadra com de la Guàrdia Urbana de Barcelona i la de l'Hospitalet.

Pel que fa als Mossos d'Esquadra, han desplegat des de les unitats especialitzades en desactivació d'explosius, els TEDAX, fins a la canina, els integrants dels grups especials d'intervenció,o un helicòpter de vigilància aèria. Segons fonts policials, el desplegament d'aquest cos és un 52% més gran que en l'anterior edició del Mobile World Congress. El dispositiu, diuen, és més ampli perquè el nivell d'amenaça terrorista va pujar a Catalunya després dels atemptats del set de gener a la revista satírica francesa Charlie Hebdo. Tot i això, remarquen que no hi ha cap amenaça gihadista concreta.

Entre els congressistes, però, les precaucions són les habituals, sobretot encaminades a evitar furts i robatoris. Tant des de l'organització del Mobile World Congress com des dels hotels, se'ls donen consells de seguretat com, per exemple, no portar l'acreditació visible quan surtin del recinte o deixar els objectes de valor a les caixes fortes dels hotels. De fet, els Mossos d'Esquadra ja fa setmanes que van començar una campanya informativa als establiments per tal de fer arribar aquestes recomanacions al màxim de congressistes possible.