La Castillo: “Vaig pintar a l’escola el que pinto al carrer”

L’artista urbana ha il·lustrat les parets del vestíbul de l’Escola Pia Luz Casanovas, amb temàtiques com l’assetjament escolar i els refugiats

El vestíbul de l'Escola Pia Luz Casanovas, a Nou Barris, s'ha tornat molt reivindicatiu gràcies a les pintures de l'artista urbana Laura Castillo, coneguda com La Castillo. Són dibuixos que volen fer reflexionar els alumnes sobre temes d'actualitat com l'assetjament escolar, els refugiats i la violència de gènere.

En una entrevista a betevé, Castillo ha explicat que el projecte de l'escola la va "seduir" i celebra que li van donar "molta llibertat". "Vaig pintar a l'escola el que pinto al carrer". A la paret principal, s'hi veu un nen amb un cartell que diu "Tots som ciutadans del món"; una altra paret està dedicada als refugiats, amb els infants com a protagonistes i, en una tercera, una nena fa el senyal de stop, en referència a la violència de gènere, tot i que, segons l'artista, "es pot interpretar de moltes maneres".

De fet, les reaccions de la gent és un dels elements que més agrada a Castillo de pintar grafits: "El carrer és una galeria d'art oberta al món. Jo faig obres provocadores, que inciten a reflexionar, i m'agrada molt veure com ho interpreta la gent".

Castillo va estudiar belles arts i sempre s'havia dedicat al petit format, quan en va tenir l'oportunitat va provar de pintar superfícies més grans i li va agradar. Ara pinta, a les parets amb autorització que troba a través de l'aplicació Wallspot.

Escolta l'entrevista completa aquí.