La Cambra de la Propietat Urbana alerta dels efectes del nou Sindicat de Llogaters

Segons la Cambra, si el sindicat pren accions unilaterals pot ser contraproduent perquè els propietaris no posaran pisos a lloguer

La Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona considera que el nou Sindicat de Llogaters hauria d'entrar en contacte amb la resta d'actors del mercat del lloguer per negociar i arribar a acords. Segons la Cambra, si el sindicat fa accions unilaterals, com una vaga, això provocarà que els propietaris prefereixin treure rendiment als pisos d'altres maneres que no siguin el lloguer.

El gerent de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona, Òscar Gorgues, explica que hi ha una comissió del lloguer que es reuneix regularment en què participen ells, les administracions, els promotors, arquitectes i la resta d'actors del mercat. Segons Gorgues, el nou sindicat hi hauria de participar per tal de negociar i arribar a acords.

La Cambra alerta que si el sindicat actua per la seva banda, de manera unilateral, i amb accions contundents, com una vaga, això pot ser contraproduent. Segons la Cambra la majoria del mercat de lloguer són petits propietaris que si veuen que llogar els pisos els porta problemes poden decidir treure rendiment dels habitatges o dels seus recursos d'una altra manera i que, per tant, es reduiria el nombre de pisos per llogar.

Gorgues considera que ideològicament el Sindicat de Llogaters és proper al govern municipal d'Ada Colau i que, per tant, entra un altre actor en joc que és més afí al consistori.