La Biblioteca Provincial ja té projecte arquitectònic

La Biblioteca Províncial de Barcelona, la Central, ja té un projecte arquitectònic al darrere. Aquest 28 de setembre ha estat presentat pels seus arquitectes a l'Estació de França. Finalment, es siutarà en un solar situat entre l'estació i el Parc de la Ciutadella.

L'acte de presentació l'han presidit l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde i el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, a més a més d'un dels arquitectes responsables del projecte, Josep Maria Miró.

L'any 1997 l'Ajuntament de Barcelona, el Ministeri de Cultura i la Generalitat van signar un acord per construir la Biblioteca Provincial de Barcelona. El projecte s'ha anat endarrerint i, finalment, les obres començaran, si tot va com està previst, l'any 2012. En un primer moment la biblioteca havia de ser ubicada a l'antic Mercat del Born però la troballa d'unes restes de la Barcelona de 1717 va fer replantejar-ne la decisió.

El nou edifici serà inaugurat l'any 2015 i tindrà 18.000 metres quadrats que la convertiran en la més gran de tota Espanya. Estarà formada per tres mòduls i l'entrada es situarà dins del Parc de la Ciutadella, en un lloc que els arquitectes el consideren "estratègic de cara el futur".

Segons han explicat els arquitectes, l'edifici està dissenyat perquè s'integri a la perfecció amb el paisatge urbà del lloc on està ubicat. A més, ha de formar part del corredor verd que va des de l'Arc del Triomf fins el mar.