L’1-O marca l’inici d’un curs polític amb assignatures pendents

Colau reitera que facilitarà que hi hagi urnes i reclama al Govern espanyol que no judicialitzi el referèndum i faci una proposta per a Catalunya

L'arrencada del curs polític municipal ve marcada pel referèndum que el govern català vol convocar l'1 d'octubre. L'equip d'Ada Colau manté encara la prudència en espera dels passos que faci la Generalitat aquesta setmana. En una entrevista a la Cadena Ser, l'alcaldessa ha dit que no vol comprometre els funcionaris però que facilitarà que hi hagi urnes l'1-O. A més, ha reclamat al Govern espanyol que permeti la votació i que l'endemà faci una proposta "en positiu" per a Catalunya.

A l'entrevista, Colau ha reiterat que no comparteix el full de ruta de Junts pel Sí i ha insistit que el que cal és "un referèndum vinculant i acordat". L'alcaldessa ha recordat que encara no hi ha cap requeriment formal als ajuntaments, però ha afirmat que està disposada a facilitar que es posin urnes "sense posar en perill els funcionaris municipals". Colau ha acusat d'immobilista el president Mariano Rajoy i ha dit que no entén que amb "una crisi d'Estat a Catalunya" el Govern espanyol no hagi fet cap proposta als catalans.

Més enllà de l'1-O, un altre dels temes que irrompran amb força en aquest inici de curs és la seguretat, sobretot arran de l'atemptat del 17 d'agost a la Rambla. Precisament, aquest dimecres es farà una comissió monogràfica sobre la resposta dels serveis municipals a aquell tràgic incident.

L'atemptat a la Rambla va deixar en segon terme un altre debat, el turisme, que aspirava a ser el tema de l'estiu després de l'atac que Arran va fer en un bus turístic a finals de juliol. La gestió del turisme tornarà, de ben segur, a primera plana en un curs polític en què queden pendents de resoldre diverses assignatures pendents com ara el preu dels lloguers, la nova ordenança de terrasses i el consens polític per a la connexió dels tramvies.