La crisi fa caure la llibreria Proa Espais, que tancarà d’aquí a 10 dies

La llibreria Proa Espais tancarà les portes l'1 de febrer. La propietària, el Grup Enciclopèdia Catalana, ha engegat un pla de reestructuració a l'empresa per fer front a la crisi. La llibreria és un dels pocs establiments especialitzats en títols en català que hi ha a Barcelona.

El Grup Enciclopèdia Catalana no buscarà un nou espai on reubicar la llibreria, que des de fa vuit anys estava situada al carrer del Rosselló. La decisió de tancar ja està presa i l'establiment abaixarà les persianes en 10 dies. El preu del lloguer del local i el manteniment de l'espai han marcat aquesta decisió. També les vendes se n'han ressentit, amb un lleuger descens de la facturació durant el 2012. En un comunicat, l'empresa assegura que en el pla de reestructuració es reduirà la plantilla en un 25%, i que afectarà els sis treballadors que hi ha a la llibreria. Segons la nota, es podran seguir comprant llibres a través del portal de vendes en línia www.llibres.cat. La fundació del grup, que finançava la llibreria, centrarà ara tots els recursos en la producció editorial. Segons el grup, amb aquesta reducció de despesa es recuperaran els beneficis de cara a 2014.

L'Ajuntament busca fórmules per evitar més tancaments

Després del tancament de la reconeguda Llibreria Catalònia, o del trasllat de la llibreria Jaimes, ara el govern municipal i el Gremi de Llibreters de Catalunya busquen solucions per evitar més tancaments. Es plantegen incorporar les llibreries de barri a l'interior de la xarxa de biblioteques públiques. Així es potenciarà la venda de llibres des de les pròpies bibilioteques. Una altra fórmula que estudia l'Ajuntament és subvencionar-les perquè no desapareguin de la ciutat. I la darrera i última proposta que s'han plantejat ha estat la de crear una fira especialitzada per a aquest tipus d'establiments.