Les “kellys” rebutgen el futur conveni català de l’hostaleria

Demanen a UGT i CCOO que no el firmin “perquè això seria vendre-les a les empreses externes”

Las Kellys, l'associació de cambreres d'hotels que lluiten per millorar les seves condicions laborals, ha demanat a la UGT i a CCOO que no signin el nou conveni català de l'hostaleria. Denuncien que aquest futur conveni, que regularà els seus drets els propers tres anys, no resol el problema de l'externalització del servei de neteja. Demana que els hotels les contractin directament i així es pugui controlar les hores que treballen i els sous que cobren.

Els sindicats CNT, COS, IAC i Somos Sindicalistas també han rebutjat aquest futur conveni, que s'ha d'aprovar la setmana vinent. Tots ells consideren que el text dona cobertura al frau de cessió il·legal de treballadors. De fet, expliquen que l'externalització de treballadores de la neteja als hotels cada vegada està més estesa, i que acaben treballant en condicions "d'esclavitud".

Dos euros per cada habitació d'hotel neta

Vania Arana, membre de Las Kellys, denuncia que tot i tenir contractes de sis hores, en molts casos quan arriben a l'hotel les avisen que en treballaran el doble i, a més, afegeix que les hores extres no s'acaben pagant. "Cobrem 600 o 700 euros al mes, quan segons el conveni haurien de ser 1.200 euros", es queixa Arana. Al final del dia, si compten les habitacions netejades, els surt a dos euros l'hora. A més, alerten dels problemes de salut que els genera la càrrega de feina, ja que al final del dia s'acaben netejant 30 habitacions.