Un jutge prohibeix circular l’autobús d’Hazte Oír

El jutjat considera que el missatge que publicita el bus lesiona la dignitat de les persones transsexuals

El Jutjat d'Instrucció número 42 de Madrid ha acordat com a mesura cautelar la prohibició de circulació de l'autobús desplegat per Hazte Oír fins que no se'n retiri el missatge contra la transsexualitat. El jutge creu que la campanya "no es limita a exposar" l'ideari del col·lectiu sinó que es dirigeix a persones amb una orientació sexual "diferent" i atempta contra la seva "dignitat".

La campanya de l'entitat ultracatòlica Hazte Oír va arrencar dilluns a Madrid i preveia arribar aquest divendres a Barcelona. L'Ajuntament madrileny va procedir a la immobilització de l'esmentat autobús, que pretenia recórrer els carrers de la ciutat amb el missatge "Els nens tenen penis. Les nenes tenen vulva. Que no t'enganyin". A Barcelona, la regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, va qualificar de "provocació" la campanya i va alertar que, si arribés a la ciutat, se li podria imposar una sanció de fins a 3.000 euros.

El senador per Barcelona de la llista d'En Comú Podem Jordi Comorera demana al govern espanyol que retiri la condició d'associació d'utilitat pública l'entitat Hazte Oír.
Escolteu l'entrevista que li han fet a Comorera a La Tarda de Barcelona: