Un judici popular contra els centres d’internament d’estrangers

La plataforma Tanquem els CIE s'ha concentrat davant del centre que hi ha a la Zona Franca per denunciar el maltractament que asseguren que hi reben les persones immigrants recluses. Amb la col·laboració de SOS Racisme, han representat un judici popular i han exigit voluntat política per tancar aquests equipaments.

En el cas del Centre d'Internament d'Estrangers de Barcelona (CIE), els concentrats han demanat que no torni a obrir les portes mai més. Actualment es troba tancat per obres i han exigit a la Generalitat de Catalunya i a l'Ajuntament de Barcelona que pressionin el ministeri d'Interior per tancar l'equipament de manera definitiva. "Que el Ministeri sàpiga que trobarà la ciutadania davant de la porta. Que el Ministeri sàpiga que les dues principals institucions de Catalunya també. Estarem pressionant de forma activa perquè aquest centre tanqui les portes per sempre més", ha assegurat Marc Serra, membre de la Plataforma Tanquem els CIE.

La concentració ha comptat amb representants de l'Ajuntament de Barcelona i de diversos partits polítics. El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha subratllat la voluntat de l'Ajuntament de treballar per tancar la instal·lació: "Condemnem clarament la seva existència i farem tota la pressió que puguem perquè aquest centre d'internament no torni a obrir". També han mostrat el seu rebuig cap a la instal·lació membres d'Esquerra Republicana, Catalunya Sí que es Pot, i la Candidatura d'Unitat Popular.

L'acció s'ha seguit a les xaxes socials a través de l'equiqueta #JoAcuso, amb la qual els activistes han enviat les seves acusacions vers els CIE.