Els joves fotografien la Ciutat Esperança, la visió més positiva de Ciutat Meridiana

Un grup de joves de Ciutat Meridiana mostren en 38 fotografies l’aspecte més positiu i bonic del seu barri, com ara la solidaritat, la natura o la simpatia dels veïns. És el projecte Ciutat Esperança, coordinat pel col·lectiu El Parlante i el Pla Comunitari de Ciutat Meridiana, que pretén donar la volta a la imatge negativa que es té del barri, molt lligada als desnonaments i la crisi.

El col·lectiu El Parlante va engegar fa cinc anys, junt amb el Pla Comunitari Ciutat Meridiana, un projecte que pretenia fer reflexionar els joves sobre la realitat del barri. Però no aquella realitat més coneguda de desnonaments i problemes econòmics, sinó la part positiva de la realitat quotidiana, tot allò que té de bonic i entranyable el barri.

Es va batejar amb el nom de Ciutat Esperança, en contraposició al ja conegut Villa Desahucio, i s’ha anat treballant amb grups de joves a través de diverses eines de comunicació, com ara els curtmetratges, els vídeos i ara la fotografia. El Centre Cívic Zona Nord exposa aquest mes la plasmació en imatges de la visió que tenen els joves del seu barri. Aquesta visió està composta per fragments de la diversitat social i cultural, la solidaritat, el contacte amb la natura i les activitats musicals i festives.

La mostra s’ha titulat “Ciutat Esperança, retratos de barrio”, posant l’accent en aquesta visió alternativa que donen allunyada del tractament habitual que rep el barri en els mitjans de comunicació. El públic assistent a l’exposició es convertirà en jurat per triar les 12 millors imatges de la mostra que formaran part d’un calendari de 2016. Ciutat Esperança també s'ha convertit en una entitat més del barri que organitza actes dins la festa major.