Joves del Bon Pastor, Baró de Viver i la Trinitat Vella expressen els seus somnis a través del grafit i el collage

Les sales joves dels tres barris de la franja del Besòs han participat en un taller d'art urbà i desenvolupament personal i social. Les obres d'art que han fet s'exposaran al Centre Cívic Baró de Viver conjuntament amb d'altres de fetes al Brasil.

Una vintena de joves del Bon Pastor, la Trinitat Vella i Baró de Viver han participat durant el darrer trimestre de 2016 en el projecte TamoJunto. Es tracta d'una iniciativa que vincula l'art urbà amb el creixement personal. Al llarg de les diverses sessions, els joves han desenvolupat el seu somni personal: quin és i quines pors tenen o què és el que els limita a dur-lo a terme. Segons els dinamitzadors del taller, l'associació ARTistLOVE, l'art serveix als joves per vehicular les seves emocions, la creativitat, la tolerància i la llibertat personal.

Aquesta és la primera vegada que les tres sales de la franja del Besòs treballen de manera conjunta i continuada en el temps. El projecte TamoJunto va néixer per donar resposta a la demanda dels joves que volien fer tallers de grafit. Segons els equips dinamitzadors d'aquests barris, aquesta iniciativa permet als joves comunicar-se amb la resta de la ciutadania. A més, Rubén Toro, dinamitzador juvenil de la Trinitat Vella i Baró de Viver, considera que compartir l'experiència entre els tres barris permet als joves adonar-se que hi ha gent que, en altres llocs, tenen les mateixes inquietuds.

Les sis sessions d'aquest taller van concloure dissabte, 17 de desembre, en la inauguració d'una exposició al Centre Cívic Baró de Viver. Les obres d'art d'aquests joves comparteixen espai amb peces fetes per artistes urbans del Brasil.

ARTistLOVE Association

L'entitat encarregada de dinamitzar els tallers és ARTistLOVE Association. Es tracta d'una entitat sense ànim de lucre que busca potenciar la transformació social a través de l'art, l'amor i la passió. Han desenvolupat projectes internacionals a l'Índia, Tailàndia, el Nepal, Nicaragua o el Brasil. De fet, el projecte TamoJunto també s'ha desenvolupat prèviament a l'Índia i el Brasil.