‘Ibn Battuta. El viatger de l’islam’, últim espectacle del Grec

El músic, premiat enguany amb el Ciutat de Barcelona recrea, amb l’orquestra Hespèrion XXI, el viatge de l’anomenat Marco Polo del món islàmic

Nascut a Tànger el 1304, Ibn Battuta va viatjar durant més de 30 anys del Marroc fins als extrems de la Xina i els límits de l'Àfrica negra. La crònica dels seus viatges ha inspirat 'Ibn Battuta. El viatger de l'islam', un espectacle en què intervenen músics d'una desena de països.

El concert de Jordi Savall i Hespèrion XXI al Teatre Grec és el primer a Catalunya amb el programa 'Ibn Battuta. El viatger de l'islam', un espectacle que ja s'ha pogut veure a França i al Líban. Es tracta d'un recorregut musical per les nombroses cultures que va visitar Ibn Battuta entre el 1325 i el 1354.

Ibn Battuta va recórrer, a instàncies del sultà del Marroc, més de 100.000 quilòmetres amb l'objectiu de documentar com es vivia en altres cultures. Tot i que alguns estudiosos creuen que al 'Rilha', el relat dels viatges, hi ha exageracions i fragments manllevats de manuscrits anteriors, és encara avui un document valuós sobre l'època.

Els fragments musicals van precedits de lectures de passatges de les memòries que va dictar el viatger, que llegeix l'actor Jordi Boixaderas. A l'orquestra Hespèrion XXI hi ha músics de Bulgària, Turquia, Mali, el Marroc, Armènia, Síria, Grècia i Catalunya.