L’exprofessor dels Maristes Sants-les Corts acusat d’abusos es nega ara a declarar

El jutge ha tornat a deixar en llibertat provisional Joaquín Benítez, després que l'exprofessor d'educació física dels Maristes Sants-les Corts s'hagi negat a declarar aquest dijous. Benítez ha guardat silenci en relació amb dues denúncies recents per abusos, a diferència del que va fer el primer cop que va declarar, quan va confessar haver agredit sexualment almenys un exalumne.

Benítez ha arribat a la Ciutat de la Justícia minuts abans de les 13 h. Ha estat la segona vegada que el jutge instructor l'ha cridat a declarar, després d'haver arxivat 13 de les 17 denúncies inicials contra l'exprofessor perquè havien prescrit. El magistrat investiga ara quatre delictes, dos d'agressió sexual i dos d'abusos deshonestos. Les suposades víctimes d'aquests dos últims casos també han declarat aquest dijous, en qualitat de testimonis, i un forense els ha fet un reconeixement mèdic.

Després que Benítez s'hagi acollit al dret a no declarar, les acusacions particulars de les dues víctimes han sol·licitat presó provisional, una mesura a la qual no s'han oposat ni la fiscalia ni l'acusació popular exercida per l'Ajuntament de Barcelona. El jutge, però, ha decidit mantenir la "llibertat provisional" amb compareixences setmanals davant la policia, tal com ja ha anat fent des del febrer. L'abusador confés ha sortit de la Ciutat de la Justícia amb la cara coberta amb un passamuntanyes, igual com hi havia entrat.

Segons fonts judicials, els quatre delictes que s'imputen a Benítez podrien suposar-li una condemna pròxima als 40 anys de presó. Aquest és un dels motius pels quals les acusacions n'han demanat presó provisional, perquè al seu parer s'ha incrementat el risc de fuga. Un dels advocats, Ibán Fernández, ha suggerit que aquesta elevada condemna també podria ser la raó del "canvi en l'estratègia de defensa" de Benítez.