La investigadora Anna Mujal-Colilles, pregonera de les Corts

Se n’ha valorat que fos dona i la vinculació al barri i a la universitat

Anna Mujal-Colilles no hauria pensat mai que seria la pregonera de la Festa Major de les Corts, a proposta de les entitats del barri. Viu a les Corts des de fa 10 anys i, des de llavors, està implicada en l'Ateneu Popular de les Corts. Va fer un pregó crític, en què va destacar els punts forts i dèbils del barri.

L'Anna reconeix que està sorpresa i que fins i tot té amigues que li pregunten perquè la van triar com a pregonera. Ella sempre havia pensat que els pregoners eren persones més conegudes al barri. Finalment, però, va acceptar, ja que li van semblar bé les raons que li va donar districte. Assegura que li van proposar ser la pregonera perquè era una dona, estava vinculada al moviment associatiu del barri i també a la universitat.

Treballa com a investigadora al Laboratori d'Enginyeria Marítima de la UPC i és professora de la Universitat de Nàutica. Per al districte, era important que la pregonera fos una persona lligada a la universitat, ja que és una de les institucions més importants del districte però, en canvi, sembla que estigui aïllada.

En segon lloc, van destacar també la implicació de l'Anna en el moviment associatiu de les Corts, amb l'Ateneu Popular de les Corts. Quan ella es va traslladar al barri, fa 10 anys, l'entitat just estava arrancant i des de llavors que hi està ficada i participa en bona part en les activitats que s'hi fan.

Sis pregoneres en 90 anys

I una altra de les raons que van ajudar a decantar la balança va ser el fet de ser dona. A l'Anna, aquest aspecte la fa sentir especialment orgullosa ja que, des del 1927 que se celebra la Festa Major de les Corts, només hi havia hagut sis pregoneres. Això vol dir que per igualar-ho caldria que hi hagués pregoneres dones ininterrompudament fins a l'any 2082.