Nova investigació a FCC per inflar el nombre de contenidors malmesos

El govern municipal ha ampliat el període investigat perquè ha trobat “indicis de frau” en els danys declarats en vagues i manifestacions

L'Ajuntament ha obert un altre expedient informatiu a Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) per més irregularitats en la prestació del servei de neteja. Segons ha explicat el consistori en un comunicat, els nous "indicis de frau" suposadament tenen a veure amb la "sobrefacturació de contenidors malmesos", fets que es van produir arran de les destrosses en períodes de vagues i manifestacions, segons fonts municipals consultades per betevé. D'aquesta manera, aquesta investigació ampliarà l'anterior expedient informatiu, que analitzava el servei entre els anys 2013 i 2015.

Menys d'un mes després d'obrir un expedient sancionador a FCC per haver defraudat 3,3 milions d'euros, el govern municipal ha trobat indicis per obrir una segona investigació. En un comunicat, l'Ajuntament ha dit que sospita que l'empresa podria haver comès un altre frau en la "sobrefacturació de contenidors malmesos". És a dir, presumptament, FCC va declarar més contenidors danyats durant vagues i manifestacions dels que realment van caldre reposar. Amb aquesta pràctica suposadament es va embutxacar més diners dels que tocarien.

Fonts municipals consultades per betevé han assegurat que la investigació ampliarà el període analitzat per la primera —tal com reclamaven alguns grups de l'oposició—, ja que una de les incidències va tenir lloc durant la vaga general del 2012, segons ha avançat 'El País'. En aquest sentit, les mateixes fonts han dit que l'objectiu del govern municipal és "no parar fins al final" i escrutar de cap a peus la relació entre FCC i l'Ajuntament. Un cop acabi aquesta investigació, el Ple haurà de decidir si s'obre un nou expedient sancionador.