Interior manté el nivell d’alerta antiterrorista i reforça les infraestructures de transport

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha indicat que el Gabinet de Coordinació Antiterrorista de Catalunya ha acordat mantenir el nivell d'alerta antiterrorista de 4 sobre 5 i ha puntualitzat que "no existeix una amenaça concreta per a la població catalana". Tot i així, sí que s'intensificarà el patrullatge de mossos a les principals infraestructures de transport.

Jané ha dit que s'intensifiquen els "patrullatges en àmbits directament relacionats amb les infraestructures de transport" com aeroports i estacions de metro o de tren, on els ciutadans notaran una "presència policial més activa". Durant aquesta Setmana Santa aquest reforç es traduirà també en més dispositius dels Mossos d'Esquadra en punts d'afluència turística i grans concentracions de persones al carrer com "processons o actes religiosos".

Pel que fa a l'alerta antiterrorista, Jané ha puntualitzat que ara mateix Catalunya no en té cap amenaça concreta i ha dit que es tracta d'una "amenaça global al conjunt de països que lluitem contra [...] el terrorisme internacional amb base gihadista". Davant d'això, ha afirmat Jané, cal "màxima preparació, màxima alerta i màxima activació policial" i ha indicat que els màxims responsables de la seguretat del país han acordat mantenir el nivell d'alerta a 4 sobre 5 (un nivell molt alt que només s’aplica quan és quasi segur que s'ha de produir un atemptat terrorista). El conseller també ha aprofitat per condemnar els atacs terroristes perpetrats aquest dimarts a Brussel·les.

De la vintena de reunions que han fet des que es va crear el Gabinet de Coordinació Antiterrorista de Catalunya, aquesta és la primera d'encapçalada pel president actual de la Generalitat, Carles Puigdemont, un fet que li ha donat un caràcter excepcional. A la reunió hi han assistit el conseller d’Interior, Jordi Jané, i els màxims responsables dels Mossos d’Esquadra a Catalunya.