El jutge del cas Palau conclou que es cobraven comissions del 4%

S'ha tornat a tancar la instrucció judicial sobre l'espoli del Palau de la Música. El jutge conclou que Convergència Democràtica de Catalunya va cobrar, entre els anys 2000 i 2009, comissions de la constructora Ferrovial a canvi de l'adjudicació d'obres públiques com la Línia 9. Unes comissions que suposadament van ser del 2,5% per a CDC més l'1,5% per al president del Palau de la Música, Fèlix Millet, i la seva mà dreta, Jordi Montull.

Per part de Convergència, presumptament hi van participar l'extresorer Carles Torrent, mort l'any 2005; el seu successor, Daniel Osàcar, i l'exdiputat Jaume Camps, que ha estat exculpat per prescripció del delicte. El jutge diu que també hi van estar implicats altres alts càrrecs del partit, la identitat dels quals no ha pogut ser revelada. L'exdirectiu de Ferrovial Pedro Buenaventura segueix imputat.

A banda del desviament de fons, el jutge conclou que Millet i Montull es van dedicar a un veritable espoli dels fons del Palau de la Música. Els 18 milions que van desaparèixer, la majoria per a despeses personals, es van cobrar en innombrables xecs nominals directament a la finestreta de diferents entitats bancàries.