Un institut del Baix Guinardó aprofita un solar buit per fer-hi classes

L’Institut Príncep de Girona del Baix Guinardó aprofita un solar buit a tocar del centre per fer-hi classes puntuals de diferents assignatures i activitats relacionades amb la natura i la sostenibilitat que aportin valor afegit a la formació dels alumnes. Els estudiants estan condicionant l'espai per compartir-lo amb els altres equipaments que hi ha al voltant mentre no es construeix el complex esportiu que està previst que s’hi ubiqui en el futur.

La iniciativa va sorgir arran d’una jornada de permacultura que es va celebrar el curs passat a l'Institut Príncep de Girona dins del programa d’escoles sostenibles en què està inscrit. Els estudiants fan classe i condicionen un descampat ubicat, concretament, al carrer de Sardenya, entre els carrers de Taxdirt i la travessera de Gràcia. Es troba en bon estat, és propietat del Consorci d’Educació i  ha d'acollir un complex esportiu en el futur.

El projecte, però, està aturat. Mentrestant, des del centre han decidit aprofitar l’espai per fer-hi activitats vinculades amb les ciències naturals i la sostenibilitat. Hi han construït un hort urbà i un amfiteatre. A més, disposen d’un estany i un dipòsit d'aigües pluvials dins del recinte de l'institut.

Francès a l’hort

Francès és una de les assignatures que els alumnes de l’IES Príncep de Girona fan al solar. No sempre, però en algunes ocasions practiquen les llengües estrangeres a l'hort que han fet entre tots com a tasca de l'assignatura d'educació per a la ciutadania. Aprenen el nom de les eines o de les fruites i hortalisses.

En aquesta mateixa línia, practiquen dibuix, matemàtiques o geometria fora de l'aula. L’objectiu dels professors d'aquest centre educatiu del Baix Guinardó és anar millorant les prestacions del descampat i poder-hi treballar aspectes relacionats amb altres matèries. També compartir-lo amb les escoles bressol i de primària, el casal d’avis i un altre institut que hi ha al voltant de l'espai.