Injecció de 300.000 euros al moviment “maker”

L’Ajuntament obrirà una línia de subvenció per potenciar els projectes d’innovació digital i economia col·laborativa

Una representació del govern municipal encapçalada per l'alcaldessa, Ada Colau, ha visitat alguns dels tallers de fabricació que conformen el Poblenou Maker District. En les trobades han vist de primera mà projectes del que s'anomena indústria 4.0 i han rebut les peticions dels emprenedors. El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, també ha anunciat la línia de subvencions per a aquest sector de l'economia.

Amb el paquet de subvencions (que puja fins als 300.000 euros) l'Ajuntament vol potenciar projectes d'innovació social i digital. En concret s'atorgaran cinc ajudes de 50.000 euros i cinc més de 10.000. Així, segons Pisarello, es vol "enfortir aquest ecosistema que genera un retorn social i ambiental al districte".

És exemple del col·lectiu "maker" el restaurant Leka, que va dissenyar el seu propi mobiliari i el va fabricar conjuntament amb el FabLab. Com que la col·laboració i la compartició de coneixement són pals de paller de la indústria 4.0, els comensals del restaurant poden descarregar-se els dissenys i endur-se'ls a casa.