Els infants traslladen a Colau 115 propostes per millorar el seu benestar

La meitat dels nens no estan satisfets amb el seu temps lliure ni amb la seva vida d’estudiant

Els alumnes de 6è de l'Escola Cervantes, al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, han presentat a l'alcaldessa, Ada Colau, els resultats de l'enquesta sobre benestar feta a 4.000 infants barcelonins d'entre 10 i 12 anys. Són 11 demandes i 115 propostes d'actuació englobats en l'anomenada Agenda dels Infants, que és fruit de 84 tallers participatius que s'han fet en 50 escoles.

Menys temps d'estudi i més temps lliure. Aquesta és una de les demandes dels infants barcelonins, que reclamen tenir més autonomia en la gestió del seu temps lliure i passar més hores amb els amics i la família. De fet, la meitat no estan satisfets amb el seu temps lliure i n'hi ha un 40 % a qui no els agrada la seva vida d'estudiant.

Colau ha afirmat que treballarà per fer una revisió dels horaris laborals i de l'escola i s'ha compromès a traslladar la demanda al president de la Generalitat, Quim Torra, en una reunió que mantindran la setmana vinent.

També reclamen lluitar contra l'assetjament escolar, rebre més suport quan tenen problemes i que els adults es prenguin seriosament tot allò que diuen. L'altre punt que han posat sobre la taula és la relació amb el cos. Critiquen que els perfils que veuen a televisió siguin de gent "prima i perfecta" i demanen que hi posin "gent com tots, més normal, de manera que no es miri només el físic".

L'altra preocupació dels infants és l'espai públic: demanen un aire més net i una ciutat més verda per poder fer més activitats a l'exterior. Colau s'hi ha mostrat partidària i ha demanat "treure cotxes de la ciutat perquè l'aire sigui més respirable i tinguem una ciutat més agradable".

Les dades de l'enquesta sobre benestar, que es va fer el 2017 de forma anònima a 4.000 infants, s'han treballat posteriorment en 84 tallers participatius a les escoles i s'han concretat en l'Agenda dels Infants. Els alumnes han agraït la iniciativa municipal perquè s'han sentit escoltats i consideren que "podran produir una reacció i haurà canvis a la ciutat".