Els independentistes perdrien la majoria absoluta segons una enquesta de ‘La Vanguardia’

ERC guanyaria les eleccions del 21-D, però estaria frec a frec amb Ciutadans i Junts per Catalunya

Segons una enquesta publicada per 'La Vanguardia' aquest diumenge, les eleccions del 21 de desembre podrien deixar els partits independentistes sense majoria absoluta al Parlament. El sondeig, fet entre el 4 i el 7 de desembre, preveu que ERC, Junts per Catalunya i la CUP obtindrien sumats una forquilla d'escons d'entre 66 i 67, per sota dels 68 de la majoria absoluta. Aquesta baixada s'explicaria amb la pèrdua de la meitat dels escons per part la CUP.

Segons l'enquesta, els republicans aconseguirien entre 32 o 31 diputats, mentre que Junts per Catalunya sumaria 30 i la CUP baixaria fins als 5 representants. Per tant, les eleccions del 21-D les guanyaria ens escons ERC però obtindria una victòria molt ajustada amb el 21,5 % dels vots, frec a frec amb Ciutadans amb 30 o 31 escons i un 23,1 % dels sufragis. Molt a prop, Junts per Catalunya obtindria 30 diputats amb el 18,2 % dels suports.
Paral·lelament, els socialistes obtindrien sis diputats més que ara, arribant fins als 22 escons amb el 16,5 % dels vots. Els seguiria Catalunya en Comú - Podem, que amb el 7,4 % obtindria 8 diputats, empatant amb nombre d'escons amb el PP que tindria un 7,1 % dels sufragis. Per altra banda, l'enquesta apunta que la CUP perdria la meitat dels 10 escons actuals i obtindria un 5 % dels sufragis.
L'enquesta de GAD3 per 'La Vanguardia' conclou que les eleccions del 21-D podrien tenir una participació rècord, del 82 % de l'electorat.