Es crema un autobús en un túnel de la ronda del Litoral

Un bus de TMB que circulava sense passatgers per la ronda del Litoral s'ha incendiat cap a les 23 h d'aquest divendres. Els Bombers de Barcelona han apagat el foc i no hi ha hagut ferits, però el fum negre de la combustió del vehicle ha inundat el túnel del Poblenou. En direcció Llobregat, el trànsit no s'ha reobert fins aquest dissabte al matí.

L'autobús circulava en sentit Llobregat pel túnel de la ronda del Litoral que hi ha a sota el Parc del Poblenou. No duia passatgers, només el conductor que tornava amb el vehicle a cotxeres i que ha pogut abandonar-lo abans que s'hagi començat a cremar. Els serveis sanitaris l'han atès "in situ" per la inhalació de fum. Ha patit una intoxicació lleu.

En un principi, la policia ha rebut l'avís i ràpidament han tallat la ronda entre els accessos 23 i 24 en tots dos sentits per evitar que altres vehicles s'apropessin a l'incendiat. Una dotzena de dotacions dels Bombers de Barcelona han treballat en l'extinció de l'incendi i la ventilació de la zona.

El fum negre s'ha estès pel túnel i n'ha sortit per les boques i les xemeneies de ventilació. Alguns veïns han sentit explosions a dins. La Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra han acabat ampliant el tall de trànsit fins a la sortida 22 i han buidat de vehicles tota la zona, davant del risc d'intoxicació pel fum negre que arribava a la superfície. L'olor s'ha deixat sentir a bona part del barri del Poblenou.

Durant la nit, l'autobús ha estat retirat de la ronda i els bombers han estat treballant en l'adequació de la via després de l'incendi. La instal·lació elèctrica dins del túnel ha quedat molt malmesa i, ara com ara, en una part del túnel encara no funciona la il·luminació del vial en sentit Llobregat.

El tram afectat en aquest sentit, entre els accessos 24 i 23, s'ha reobert a quarts d'11 d'aquest dissabte. Fins a aquesta hora, els cotxes eren desviats pel passeig de Garcia Faria, que -igual que anit- ha tornat a registrar algunes retencions.