Una immobiliària diu que ha tancat 70 narcopisos al Raval i veïns ho neguen

L’Assemblea del Raval lamenta que MK Premium especuli i expulsi famílies del barri

En ple context de queixes veïnals per la presència i proliferació de pisos al Raval on suposadament es ven droga, la immobiliària MK Premium ha destacat la seva col·laboració a reduir-los. En un comunicat, l'empresa ha expressat que "ha contribuït a dignificar la imatge de la zona i a tancar 70 narcopisos". Tot i això, l'Assemblea del Raval rebutja el document i en lamenta l'actuació "com a especulador que compra pisos al barri per expulsar famílies [...] i revendre'ls".

El document d'MK Premium arriba just el dia que una quinzena de veïns del Raval ha sortit de nou al carrer contra els coneguts com a narcopisos. La marxa, convocada per l'AV Raval, ha començat a la seu de l'associació i finalitzarà a la plaça de Sant Jaume. Allà tenien previst entregar un manifest per demanar la dimissió de la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin. L'Associació de Veïns del Raval denuncia la "inacció" del govern municipal per fer front a aquesta problemàtica.

La manifestació d'aquest dijous, però, no és la primera contra els pisos ocupats il·legalment per suposats traficants de droga. A principis de juliol, veïns de diversos carrers ja van començar a organitzar cassolades. L'AV Raval se n'ha mantingut des d'aleshores al marge fins a aquest dimarts, quan el seu president, Josep García, va anunciar aquesta manifestació.

Picabaralla veïnal per les protestes

La plataforma Veïnat del Raval, formada per veïns de 10 carrers afectats pels coneguts com a narcopisos, ja va anunciar fa dies una manifestació per al 9 de setembre a la seu del districte. Els ha sorprès que l'AV Raval hagi convocat una marxa quan ja n'hi havia una per la mateixa causa. En aquest sentit, denuncien que l'entitat "ha aixafat" la protesta per guanyar protagonisme, una estratègia que consideren que crea una "confusió greu al veïnat" sobre un problema que continua encara avui.

De fet, dues persones han estat detingudes aquest dimecres acusades de distribuir drogues al Raval. La Guàrdia Urbana va començar la investigació després que diversos veïns es queixessin per baralles, actes incívics i possible tràfic de drogues al voltant d'un local del carrer de Montserrat. S'han comissat cocaïna, MDMA, èxtasi, LSD, marihuana i diners en efectiu.