Els musulmans trenquen el dejuni del ramadà al Raval en el primer iftar popular

Una desena de persones han celebrat de forma comunitària el primer àpat després del dejuni en què el dàtil és un dels aliments principals

La comunitat islàmica de Barcelona ha fet el primer trencament del dejuni del ramadà al voltant de les nou del vespre, quan s'ha post el sol a la ciutat. Una desena de persones han celebrat de forma comunitària el primer àpat del ramadà amb el primer iftar popular als Jardinets de les Voltes d'en Cirés, al Raval.

Segons la tradició, el dàtil és el primer aliment que es consumeix quan es trenca el dejuni del ramadà. Altres aliments habituals són l'arròs i els plàtans. A més, en aquest primer trencament del dejuni també s'han pres begudes típiques de països com el Pakistan.

Aquest dijous ha començat el ramadà, un dels cinc pilars de culte de l'islam en què els creients han d'abstenir-se de menjar, beure i mantenir relacions sexuals durant les hores de sol. A Barcelona, hi viuen 100.000  musulmans. Són molts els ciutadans que fan l'iftar i, per tant, que també celebren el mes del ramadà.