Identifiquen l’autor dels abocaments de 600 litres d’oli usat i 300 pneumàtics a la via pública

La Guàrdia Urbana ha multat un home de 45 anys per abocar més de 300 pneumàtics i tres bidons d'oli usat en diversos carrers del districte de Sants-Montjuïc, residus que provenien de tallers mecànics de la ciutat. El cos policial el va identificar quan conduïa una furgoneta pel carrer de la Botànica.

La persona identificada, que coincidia amb la descripció donada per diversos testimonis, ha estat multada per prestar serveis de recollida de residus sense homologació municipal, no fer servir els punts verds municipals i llançar residus especials a la via pública. En total, s'han trobat 311 pneumàtics i tres bidons amb prop de 600 litres d'oli usat.

Els serveis de neteja van detectar nombrosos abocaments il·legals d'aquests residus el mes de juliol, fet pel qual la Guàrdia Urbana va posar en marxa un dispositiu de vigilància als carrers del Foc, dels Motors, de la Metal·lúrgia i al passeig de la Zona Franca. Finalment, es va localitzar l'home mentre conduïa. En el moment en què la patrulla de la Guàrdia Urbana va provar d'aturar-lo, va intentar fugir amb la furgoneta a tota velocitat a la ronda del Litoral en sentit Besòs, però els agents el van acabar interceptant i el van fer sortir de la ronda, on el van identificar.

En escorcollar el vehicle els agents hi van trobar més de 15 targetes de visita, cosa que fa pensar que els establiments podrien haver donat el material a l'home i, per tant, haver incomplert la normativa municipal de medi ambient. També hi van localitzar un llibre amb els registres de totes les recollides i els imports cobrats per desfer-se dels residus des de l'any 2010.

Per esbrinar l'abast de les possibles infraccions, el Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana, farà inspeccions als tallers implicats.