L’ICUB digitalitza més de 600.000 documents d’interès patrimonial

L’actuació, emmarcada en el programa BCN Open Challenge, vol posar tot aquest material a l’abast de la ciutadania

L'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) vol acostar el fons patrimonial de la ciutat a la ciutadania. Per això, ha digitalitzat 633.750 documents provinents de les col·leccions dels museus i institucions municipals que, a partir del 2018, es podran consultar en línia. La iniciativa s'ha dut a terme gràcies al programa BCN Open Challenge 2015 que subvenciona Barcelona Activa per promoure la innovació, la dinamització econòmica i l'ús de les tecnologies de la informació.

Entre els documents que es podran trobar en format digital hi ha impresos, correspondència, fotografies, manuscrits, llibres, revistes o estampes que s'han seleccionat en funció del seu interès i singularitat, l'estat de conservació o la situació legal de drets d'autor. Formen part de les col·leccions d'institucions com el Museu del Disseny, el Museu Etnològic, el Frederic Marès, el Museu d'Història, la Col·lecció Filatèlica Ramon Marull, l'Arxiu Fotogràfic i l'Arxiu Històric de la Ciutat, el Museu de Ciències Naturals o l'Institut Botànic de Barcelona, entre d'altres.

La previsió de l'ICUB és que tots aquests documents estiguin disponibles en línia a principis de l'any que ve perquè es puguin consultar de manera gratuïta i sense limitació d'accés. Pel tinent d'alcalde de Cultura, Jaume Collboni, "gràcies a la tecnologia acostem el patrimoni de Barcelona a la ciutadania, trencant barreres i propiciant l'accessibilitat".