200 veïns es manifesten perquè el projecte d’alberg a la Vila Olímpica s’aturi definitivament

L'Associació de Veïns de la Vila Olímpica ja ha recollit més de 3.000 signatures contra l'alberg que es pretén instal·lar en un dels edificis de l'avinguda d'Icària que passa per sobre del carrer de Rosa Sensat. Aquest dissabte han tornat a manifestar-s'hi, després que l'Ajuntament n'hagi paralitzat les obres per manca de permís. Volen que el projecte s'aturi definitivament.

Els veïns de la Vila Olímpica van començar a mobilitzar-se fa unes setmanes per aturar el projecte d'obrir un alberg juvenil de 440 places al número 145-147 de l'avinguda d'Icària. L'edifici singular, amb forma d'escala invertida, construït per a l'any 92 com la resta del barri, acollia fins ara oficines, entre les quals hi ha les de l'Institut Municipal de Mercats. Però l'asseguradora Mapfre, que n'era la propietària, se l'ha venut a una societat anomenada Onix que vol convertir-lo en alberg turístic. La qualificació urbanística ho permet i l'Ajuntament li ha concedit la llicència per fer-ho, però l'empresa no ha presentat el projecte executiu per dur-hi a terme les obres de reforma. És per això que aquesta setmana, arran de la denúncia dels veïns, el consistori ha precintat l'edifici i ha fet aturar les obres, que ja havien començat.

El president de l'Associació de Veïns de la Vila Olímpica, Jordi Giró, es felicita per la valentia i rapidesa amb què ha actuat l'Ajuntament per paralitzar unes obres no autoritzades, però recorda que ara com ara l'aturada no és definitiva. Això és justament el que es vol aconseguir amb les mobilitzacions que es van iniciar la setmana passada i que es repetiran tots els dissabtes al matí d'aquest novembre, just davant de l'edifici afectat. Després, Giró amenaça amb una convocatòria més àmplia que podria arribar a "tallar alguna via bàsica de la ciutat" per fer visible, junt amb altres barris, que els veïns no volen més turistes als seus barris. Encara menys si són "de baix cost", com els que podria atreure un alberg juvenil situat a prop de la platja i les zones verdes on molts joves estrangers acostumen a muntar-se les seves festes de sexe i "botellón". Els veïns d'aquella zona, molt propera a aquest possible alberg, diuen que la situació ha millorat des de l'estiu ençà, però que el fenomen no està eradicat ni molt menys. I que sens dubte es multiplicaria si no aconseguissin aturar el projecte d'aquest "macroalberg".