Les protestes contra el tancament de l’Hospital Dos de Maig arriben als dos mesos

Després de dos mesos de protestes, els treballadors de l'Hospital Dos de Maig segueixen en peu per evitar el tancament del centre i s'hi mantindran, han informat, fins que no se n'aclareixi el futur. La conselleria de Salut n'ha posposat la clausura anunciada mentre estudia una proposta de la direcció del centre encaminada a salvar-lo i garantir la feina dels 400 treballadors.

Durant els primers dies d'acampada, una cinquantena de treballadors i veïns van establir-se en tendes a la vorera dels carrers de la Indústria i Dos de Maig, mentre que ara només en queden sis. Diversos representants dels treballadors hi fan nit i diuen que ho seguiran fent fins que hi hagi un acord entre la Creu Roja, propietària de l'immoble, i la conselleria de Salut; unes negociacions que s'haurien de reemprendre a mitjan setembre.

De moment, segons el Comitè d'Empresa, l'única alternativa viable és la proposta de compra de l'hospital per part d'alguns directius. L'operació en garantiria el funcionament durant almenys 10 anys, prorrogables a 10 anys mes, i evitaria l'acomiadament de 400 persones. El portaveu del Comitè, Juan Robles, creu que s'avança pel "bon camí".