Dia clau per desencallar la vaga dels treballadors de seguretat de l’aeroport

Aquest dijous la plantilla votarà si accepta l’última proposta d’acord

El conflicte entre els treballadors de seguretat de l'aeroport i l'empresa Eulen podria quedar resolt en menys de 24 hores. Aquest dijous se celebrarà una assemblea perquè la plantilla voti la proposta de mediació, que preveu un increment salarial de 200 € mensuals i la creació de 76 llocs de feina. Si l'aproven, la vaga es podria desconvocar, ja que el requisit que demanaven els treballadors per part d'Aena de mantenir les condicions laborals en futures licitacions ja ha estat acceptat.

Aquest dijous, d'11 a 16 h, els treballadors de l'empresa Eulen —responsable dels controls de seguretat de l'aeroport— estan cridats a una assemblea per votar si accepten o no la proposta de la mediació per desencallar el conflicte. En cas d'aprovar-se, s'estaria a un pas més de desconvocar les aturades previstes (la propera de les quals, aquest divendres).

Els treballadors havien demanat un requisit previ: el compromís d'Aena per mantenir, en licitacions futures, les condicions del pacte que s'aprovi. Segons ha explicat a betevé l'assessor del Comitè de Vaga d'Eulen, Joan Carles Giménez, totes dues parts s'han intercanviat diferents propostes d'acord aquest dimecres, i finalment, Aena ja ha fet arribat el compromís al Departament de Treball al final del dia.

Eulen alerta d'un "nombre important" de baixes mèdiques

A través d'un comunicat,  Eulen ha fet una crida a la plantilla perquè vagin a l'assemblea i "exerceixin el seu dret a vot". Assegura que "lamentaria molt que una minoria s'imposés a la majoria dels treballadors, tal com va passar en la votació per convocar la vaga", alhora que ha recordat "el gran esforç" que ha fet l'empresa per acceptar la proposta de la mediació.

A més a més, Eulen ha alertat que "un nombre important" de la plantilla de l'aeroport ha agafat entre aquests dimarts i dimecres la baixa mèdica. Tot i que fonts de l'empresa no han volgut dir una xifra concreta, han assegurat a betevé que "no són una o dues persones" i ho ha atribuït al conflicte laboral. De la seva banda, Joan Carles Giménez ha dit que "no es creu" que hi hagi cap onada de baixes mèdiques ni que tinguin cap relació amb les vagues.