Hongria Arquitectura, l’embrió d’un futur despatx d’arquitectes

Vuit estudiants de l’ETSAB han arrencat un estudi a Sants

Un grup de futurs arquitectes, estudiants de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (ETSAB), han engegat la iniciativa d'Hongria Arquitectura. Van decidir que necessitaven un lloc per treballar en els seus projectes de fi de carrera i han volgut que aquest espai estigui obert als veïns per poder fer un assessorament de proximitat.

Hongria Arquitectura està situat a la planta baixa del carrer de Violant d'Hongria, 169. L'entrada de vidre permet veure un interior diàfan amb una taula de fusta allargada, on treballen els vuit joves amb els seus ordinadors, i una llibreria que oculta un petit espai de cuina. Plànols, maquetes i calendaris omplen l'estudi que aquests estudiants han creat al barri de Sants.

Arnau Marimón és un dels universitaris que van decidir crear Hongria Arquitectura i explica que han començat a treballar amb els veïns, donant consells i assessorant en els passos que creuen que han de seguir. "A vegades l'arquitecte no és només aquella persona a qui encarregues una biblioteca, per exemple. Sinó és aquella persona a la qual t'acostes i li dius: 'Tinc aquest problema a casa, què hi puc fer?'", afirma.

Els impulsors expliquen que la recepció per part dels veïns ha estat molt positiva i que, fins i tot, quan van començar a fer les obres per adequar l'espai algunes persones ja es van acostar a interessar-se per la seva feina. Marimón comenta que encara no poden firmar projectes: "Encara no som en aquest punt, però volem oferir un servei de proximitat."

L'objectiu d'aquests futurs arquitectes és que Hongria Arquitectura pugui evolucionar i que la seva feina actual sigui, únicament, la primera fase d'un projecte molt més gran.