Història, filosofia i llengua estrangera a la segona jornada de la selectivitat

Els alumnes han afrontat el segon dia d'exàmens d'accés a la universitat amb menys nervis i un ambient més distès que el de dimarts. A primera hora s'han enfrontat a les assignatures obligatòries i al migdia i la tarda ha estat el torn de les optatives segons l'itinerari de cada alumne. [Foto: Giovani Racca]

Els alumnes que volen accedir a la universitat estan immersos en la segona jornada d'exàmens, en què han hagut d'afrontar les assignatures obligatòries d'història o filosofia i també de llengua estrangera. La resta de proves del dia són d'assignatures optatives de cada especialitat.

La jornada ha començat mitja hora més aviat que el primer dia, amb els alumnes en un ambient més distès, en part perquè ja coneixien les aules on els tocava examinar-se i els professors del tribunal que els corresponien.

El primer examen ha estat el d'història o filosofia, segons l'elecció que van fer els alumnes. En un se'ls ha preguntat sobre la restauració, la guerra civil i el franquisme, i en l'altre, han hagut d'escollir entre la República de Plató o la Teoria 'sobre veritat o mentida en sentit extramoral' de Nietsche. La següent prova ha estat la de llengua estrangera, amb un comentari de text sobre la retirada dels cadenats de l'amor del pont sobre el riu Sena, a París. Un cop feta la comprensió lectora, han hagut d'escriure un llistat d'arguments a favor i en contra o un article breu en format de blog personal a Internet. La majoria dels estudiants consultats han sortit de totes dues proves amb bones sensacions.

A banda de les assignatures obligatòries, comunes per a tots, les optatives dibuixen un calendari d'exàmens personalitzat per a cada alumne. Per als que cursen itineraris d'humanitats i ciències socials, avui ha estat el dia més dens, amb les proves d'història i història de l'art. Per als de ciències, en canvi, ho serà demà, amb les proves de física, matemàtiques i biologia o tecnologia.