“Hem d’intentar que el sector del taxi sigui un espai de convivència”

El director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, reconeix que l’escenari actual té “difícil resolució”

Un vehicle amb conductor per cada tres taxis. Aquesta podria ser la ràtio del sector si el Tribunal Suprem acaba atorgant les 3.000 llicències de VTC pendents de ser aprovades. Actualment, hi ha un VTC per cada 30 taxis. En una entrevista a 'La tarda de Barcelona', de betevé 91.0 fm, Padrosa ha reconegut que "de facto" suposaria una "liberalització del sector", motiu pel qual protesten els taxistes.

Segons el director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, s'han pogut demanar més llicències de VTC per l'existència d'un "buit legal". El mercat de VTC està regulat per l'Estat mentre que el del taxi, per la Generalitat, ha explicat Padrosa, que ha pronosticat que les llicències s'acabaran atorgant si el Tribunal Suprem "no canvia la seva doctrina actual".

Padrosa ha admès que l'escenari seria perjudicial per als taxistes ja que tenen unes "restriccions més àmplies" que els vehicles amb conductor. Com a alternativa, Padrosa ha apuntat la possible "limitació qualitativa" del sector redefinint què pot fer cada tipus de vehicle. Davant d'aquest escenari, Padrosa ha demanat que hi hagi "debat" i es defugi la violència. En aquest sentit, ha condemnat l'episodi de violència d'aquest cap de setmana.

Escolteu l'entrevista aquí: