Queixes pel soroll d’un helicòpter de matinada

Un hèlicopter ha sobrevolat el Parc de la Ciutadella durant unes hores de la nit de dissabte a diumenge. Els veïns dels barris del voltant han mostrat la seva indignació a les xarxes socials. Segons han pogut esbrinar, l'helicòpter tenia permís per volar fins a l'1.30 h i fer unes imatges aèries per a la pel·lícula 'The Gunman', que durant les últimes dues setmanes s'ha rodat a la plaça de toros Monumental.

Als veïns del Fort Pienc, la Barceloneta, la Vila Olímpica, el Parc i la Llacuna del Poblenou, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera aquesta nit els ha costat més agafar el son. Als barris que envolten el Parc de la Ciutadella s'ha sentit el soroll d'un helicòpter des de les 22 h fins gairebé les 2 de la matinada.

Molts barcelonins s'han queixat per Twitter i han preguntat per què durant tantes hores, i a més de nit, l'Ajuntament ha permès que un helicòpter hagi sobrevolat la ciutat. Segons han pogut esbrinar els piuladors, l'helicòpter tenia permís fins a l'1.30 h per a la filmació de 'The Gunman', la pel·lícula que des de principis d'agost s'està gravant a la plaça de toros Monumental.

A principis de mes, ja va haver-hi polèmica pel projecte de rodar una corrida de toros en una ciutat oficialment antitaurina com Barcelona. L'Ajuntament es va oposar a l'ús de braus per rodar algunes escenes i finalment el rodatge es va fer amb bous i sota el control veterinari que garanteix que no es maltracta cap animal. El conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, va dir que no entenia el gest de l'Ajuntament de Barcelona. Finalment els productors, davant la negativa de l'Ajuntament, han decidit utilitzar imatges ja gravades de la Feria de San Isidro de Madrid.