Guy Standing estrena el 30è aniversari de Barcelona Activa

L’economista anglès és el creador del concepte “precariat” i defensor d’una renda universal bàsica

Aquesta és la primera conferència del cicle Reflexions per una Nova Política Econòmica Local, que organitza Barcelona Activa per celebrar els 30 anys de vida. Guy Standing hi ha intervingut junt amb l'exsecretària d'Estat de Treball María Luz Rodríguez Fernández.

Barcelona Activa ha començat la celebració dels 30 anys amb un cicle de quatre conferències que ha estrenat l'economista britànic Guy Standing. És el creador del terme "precariat": una nova i creixent classe social present a tot el món. Segons Standing a les persones que en formen part, tot i els esforços que fan per treballar, amb múltiples feines si cal, els costa arribar a final de mes.

Una de les respostes a aquesta situació pot ser la creació d'una renda bàsica que Standing ja fa 30 anys que defensa i que ara alguns països europeus comencen a veure amb bons ulls. Segons l'economista la renda universal bàsica "reforça la nostra sensació de llibertat, llibertat per prendre decisions i per escapar de la dominació d'altra gent", i afegeix que també "donaria a la gent una seguretat bàsica, i necessitem seguretat. No pots funcionar bé en una societat si no tens una seguretat bàsica".