La Guàrdia Civil revisa la gestió d’Aigües de Girona mentre Puigdemont n’era l’alcalde

La policia espanyola efectua un requeriment de documentació als ajuntaments de Girona, Sarrià de Ter i Salt com a part de la investigació per frau en la gestió pública de l’aigua

Agents de paisà de la Guàrdia Civil, juntament amb el fiscal anticorrupció, José Grinda, han entrat aquest dimecres a l'Ajuntament de Girona amb l'objectiu de requerir documentació referent a la investigació per suposat frau en la gestió d'Aigües de Girona entre els anys 1998 i 2013; el 2011 Carles Puigdemont va pujar a l'alcaldia de la ciutat. L'expresident de la Generalitat no consta, però, com a investigat en l'actuació judicial.

La Guàrdia Civil i el fiscal anticorrupció, José Grinda, s'han presentat aquest dimecres a tres ajuntaments de Girona per recaptar documentació en el marc de la investigació de l'operació Aquarium sobre un suposat delicte de malversació per frau en l'empresa Aigües de Girona entre els anys 1998 i 2013. L'operació està coordinada per la fiscalia anticorrupció i està vinculada a la causa oberta al Jutjat d'Instrucció número 2 de Girona, que investiga l'adquisició del fons Santos Torroella, que s'havien de pagar amb el cànon de l'aigua, tot i que finalment els ajuntaments van acabar fent servir fons propis per sufragar un cost que encara s'està pagant actualment.

Els agents de la policia espanyola han acudit als ajuntaments de Girona, Sarrià de Ter i Salt per notificar tres requeriments de documentació. El suposat frau es remunta a l'etapa dels alcaldes socialistes Quim Nadal i Anna Pagans i va continuar quan Carles Puigdemont va ser regidor i alcalde d'aquesta localitat, tot i que l'expresident de la Generalitat i diputat al Parlament de Catalunya no està investigat dins de la causa. Un altre dels ajuntaments investigats és el de Sarrià de Ter, on l'alcalde era el president actual del Parlament de Catalunya, Roger Torrent.

El mes de setembre passat el jutjat d'instrucció també va demanar expedients relacionats amb la gestió de l'aigua i la pròrroga que se'n va aprovar l'any 2013. La fiscalia anticorrupció investiga Agissa i altres empreses per suposats delictes d'apropiació indeguda, administració deslleial, falsedat documental i malversació de diners públics.