El Grup Demòcrata i PP demanen condemnar els actes vandàlics de la marxa d’Ens Plantem

Sònia Recasens reclama al govern municipal que “posi fi al discurs que criminalitza el turisme” i Alberto Fernández Díaz li exigeix que es presenti com a acusació particular

El Grup Municipal Demòcrata ha exigit aquest dissabte en un comunicat que el govern municipal condemni els actes vandàlics d'un grup de persones contra hotels al Poblenou que van tenir lloc aquest divendres després de la manifestació convocada per la plataforma veïnal Ens Plantem per rebutjar la massificació turística. El Grup Municipal del PP se suma a aquesta exigència, i a més, reclama al consistori que es preenti com acusació particular conta els autors dels actes vandàlics.

La regidora dels Demòcrates Sònia Recasens reclama també que el govern municipal "posi fi al discurs que criminalitza el turisme". També afegeix que cal que es prenguin mesures immediates per regular el sector turístic, ja que, assegura, Barcelona necessita el turisme "per continuar generant llocs de treball i progrés econòmic i social".

La mobilització, sota el lema "Els hotels enfonsen el barri", va acabar amb aldarulls i alguns manifestants van tirar pintura i un pot de fum a diversos hotels i hostals. Segons Recasens, la manifestació va acabar amb "greus aldarulls" i un atac a dos hotels de la zona amb pots de fum i altres objectes llançats per "persones no controlades". En aquest sentit, la formació demòcrata demana a l'Ajuntament que actuï davant d'aquests fets, ja que, afirmen, "només donen oxigen a aquest tipus de plataformes".

Dels del PP també han exigit al govern municipal que "es prenguin mesures perquè aquests casos de violència no tornin a succeir". Per això també reclama que es presenti com acusació particular contra els autors dels actes vandàlics contra diversos hotels del Poblenou. Alberto Fernández Díaz, a més, ha acusat la CUP "d'apadrinar els disturbis".

Ens Plantem considera desproporcionada l'actuació policial

La plataforma Ens Plantem ha expressat aquest dissabte en un comunicat que els Mossos d'Esquadra van actuar de manera "desproporcionada", ja que, asseguren, es van identificar vuit persones —cinc menors— i no es va trobar "cap prova inculpatòria". També afegeixen que continuaran mobilitzant-se perquè el barri no es converteixi en un "parc temàtic on explotar els negocis de consum".