Un grup de veïns de Mas Guimbau crea l’associació cultural Nostre Club

Han recuperat el nom de l’antic club creat als anys 70 per mossèn Pere Grau, que va fer de dinamitzador cultural i va treballar perquè els joves de les Planes tinguessin un local per reunir-s’hi

Un grup de veïns de Mas Guimbau han creat una associació cultural anomenada Nostre Club. Recuperen l'antic nom que tenia el club fundat als anys 70 per mossèn Pere Grau, que va treballar per unir el jovent dels barris de muntanya. Expliquen que els veïns no es coneixen com abans i que la gent dels barris de muntanya s'ha dispersat. El seu objectiu és organitzar esdeveniments musicals i esportius que ajudin a recuperar el caliu entre el veïnat. De moment, han organitzat la revetlla de Sant Joan.

El Quim Prats i el Francisco Javier García són veïns de Mas Guimbau i van ser membres del Nostre Club, fundat als anys 70 pel mossèn Pere Grau per reunir els joves del barri de les Planes. El sacerdot va aconseguir un local que va servir de punt de trobada on es feien esdeveniments culturals de tot tipus. Aquell club va desaparèixer, però ara han volgut recuperar aquell nom per a la nova associació cultural que han fundat fa dos mesos.

La intenció dels nous responsables és organitzar activitats culturals i esportives perquè la gent del barri es conegui. “Mossèn Pere va fer una cosa molt maca sense tenir cap estructura. Estem parlant dels anys 70 i 80. Ens va donar un lloc atractiu, un espai físic on trobar-nos els caps de setmana i ens ho passàvem bé. Fèiem balls als quals acudien joves de les Planes però també de Vallvidrera, i ens coneixíem tots”, relata Quim Prats, president de l'ASC Nostre Club. Els membres de la nova entitat expliquen que al barri hi viu més gent, però els veïns no es coneixen gaire. “Els meus fills quan surten ho fan cap a Barcelona o cap a Sant Cugat, perquè és el que tenen més a prop, però han perdut el tarannà de conèixer la gent del barri”, comenta Francisco Javier García.

Ara mateix, a l'ASC Nostre Club són vuit persones però tenen uns 200 veïns interessats en les seves activitats. No volen que el seu barri sigui una zona residencial "dormitori" i creuen que és clau implicar el jovent amb la música i l'esport. “Aquí estem dividits en molts petits barris però fem servir totes les instal·lacions de tota la muntanya, llavors trobem bo reunir-nos i conèixer tota la gent que conviu amb nosaltres en el que és la serra de Collserola”, explica la Laia García, una de les més joves de la junta. “Hem d'aconseguir fer grans festes per reunir tota la gent de la muntanya, punts de trobada per a tots, de convivència. Ara es fan molts esdeveniments a cada barri i la gent es dispersa”, remarca Prats. De moment, l'ASC ha organitzat la revetlla de Sant Joan a Mas Guimbau, per donar-se a conèixer.