Els gremis denuncien intrusisme per Sant Jordi

Llibreters, floristes i flequers es queixen d’un excés d’oferta no professional

Al debat ciutadà de betevé 91.0 fm, el 'Consell de Cent', els representants dels tres gremis implicats en la diada de Sant Jordi han coincidit que aquell dia qualsevol pot vendre roses, llibres i fins i tot pa. Demanen a l'Ajuntament que hi posi ordre.

Joan Guillén, president del Gremi de Floristes de Catalunya, ha apuntat que l'any passat es van concedir prop de 5.000 permisos per vendre roses a Barcelona i que hi va haver un nombre similar de venedors sense llicència. "Van augmentar un 25 % les parades i aquestes xifres són insostenibles", ha denunciat.

Jaume Bertran, president del Gremi de Flequers de Barcelona, també ha lamentat que alguns punts de revenda de pa ofereixen un producte similar al pa de Sant Jordi, però no homologat. I ha demanat que el 23 d'abril continuï sent un dia laborable.

Des del Gremi de Llibreters de Catalunya, Pere Fàbregues també s'ha mostrat contrari a convertir Sant Jordi en un dia festiu. "El poble s'ha fet seva la festa. Això de Sant Jordi ens ho venen a imitar", ha reblat.