Greenpeace reclama que les elèctriques redueixin el CO2

Activistes de l’organització no governamental han protestat amb globus negres davant de la seu de Gas Natural

Greenpeace han fet una acció reivindicativa simultània a Madrid, Barcelona i Bilbao per demanar que les grans companyies elèctriques redueixin les emissions de CO2. L’organització assegura que el Govern espanyol no pot deixar-se influenciar per aquestes empreses i que són els ciutadans qui ho paguen amb la seva salut.

Una desena d'activistes de Greenpeace han mostrat globus negres davant de la seu de Gas Natural per simbolitzar la contaminació que generen les centrals tèrmiques de carbó i els residus que produeixen les centrals nuclears. A més de Barcelona, també s'han fet protestes davant de la seu d’Endesa a Madrid i la d'Iberdrola a Bilbao.

La responsable de la campanya d'energia de Greenpeace, Sara Pizzinato, ha denunciat que són "empreses que continuen apostant per un model energètic obsolet" que provoquen als ciutadans "costos energètics més alts i grans impactes per a la salut".

Els activistes han entregat una carta a l'empresa per demanar que Gas Natural Fenosa "plantegi un pla de tancament de les centrals tèrmiques de carbó abans del 2025" i que clausuri també les dues centrals nuclears en les quals té participacions. A més, reclamen que la companyia energètica renunciï a l'explotació i emmagatzematge de gas al Parc Nacional de Doñana.