Grans onades i ratxes fortes de vent al litoral

El temporal de vent i pluja ha deixat veure a les platges de Barcelona onades puntuals de gairebé set metres d'alçària i s'han registrat ràfegues de vent de fins a 75 quilòmetres per hora al port. Amb motiu de l'alerta, l'Ajuntament ha prohibit l'accés als espigons i es recomana no anar a les platges.

El govern municipal ja va activar dilluns l'alerta del Pla bàsic d'emergència municipal a causa del mal estat de la mar, mentre que Protecció Civil de la Generalitat va activar, també en fase d'alerta, el pla per inundacions a Catalunya (Inuncat) i el Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per l'episodi de fort vent.

Les fortes onades, que de matinada han superat els quatre metres d'alçària de mitjana i durant el matí de dimarts s'han mantingut entre tres i quatre metres, han tingut el passeig Marítim i les platges pràcticament buits. No hi han faltat, però, alguns curiosos que s'hi han apropat per veure l'espectacle des de la distància, o ja amb el mar més calmat, que s'han animat a passejar a peu de platja.

Pel que fa al vent, s'han registrat ratxes de 75 km per hora al Port de Barcelona i de 85 km per hora a l'Observatori Fabra. No hi ha hagut, però, incidències destacades i l'alerta s'ha desactivat a les 15 h d'aquest dimarts.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut, entre la nit de dilluns i el migdia de dimarts, prop de 190 trucades, la majoria de les quals del Maresme i el Barcelonès, però a la ciutat l'ambient ha estat força tranquil.